Deloitte Romania estimeaza o crestere de cel putin 40% a cifrei de afaceri pentru anul fiscal 2007-2008 si o majorare a cotei de piata la 30%, fata de 20% cat are in prezent.

Deloitte Romania a inregistrat in ultimii doi ani o crestere a cifrei de afaceri de 30% pe an, iar in anul fiscal 2006-2007 (1 iunie 2006-31 mai 2007), o crestere a veniturilor cu peste 40%, fata de cele obtinute in anul fiscal anterior, pana la 18,3 milioane de euro. Cele mai solicitate servicii ale Deloitte au fost cele de audit (aproximativ 50%-55% din cifra de afaceri), urmate de serviciile fiscale si juridice (peste 20%), apoi de serviciile de consultanta financiara si de consultanta de management.

"In ultimii ani, Deloitte Romania a avut un ritm de crestere foarte rapid, mai ales in anul fiscal 2006/2007 unde fata de anul precedent am crescut cu peste 40%. Diferenta intre rata de crestere a Deloitte in Romania si Deloitte la nivel mondial se datoreaza in principal contextului macroeconomic zonal, Romania traversand o perioada de ascensiune economica semnificativa. Aceasta se explica in principal prin aderarea la UE, politicile macroeconomice coerente, care au stimulat cresterea economica, si investitia in resurse umane de calitate", a declarat presedintele Deloitte Romania, George Mucibabici.

Printre companiile cu care a lucrat Deloitte se numara firme locale si internationale, cum ar fi OMV, Petrom, Vodafone, Mittal Steel, Rompetrol, ALRO, BNR, Fildas, A&D Pharma si SNR (Societatea Nationala de Radiocomunicatii).

Conform datelor publice, piata serviciilor de consultanta in Romania a cunoscut o rapida expansiune in ultimii ani, fiind evaluata in 2005 la 280 milioane euro, iar in 2006, la peste 330 milioane euro, cu 205 mai mult decat in anul anterior. Companiile din Big 4 detin o cota de 90% din piata de cnsultanta autohtona. Cu toate acestea, in contextul dezvoltarii generale a pietei, cresteri semnificative se estimeaza ca vor inregistra toti jucatorii aflati in prezent pe piata.

Marea majoritate a veniturilor Deloitte la nivel mondial provine din piete cu economii stabile din tarile membre ale grupului G7.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri