Romgaz are si alte proiecte de colaborare cu mari companii din domeniu. In luna noiembrie, directorul de dezvoltare al Romgaz, Gheorghe Radu declara ca Romgaz si Gazprom vor relua discutiile pe marginea colaborarii in proiectul depozitului de gaze de la Roman-Margineni la mijlocul anului viitor, dupa finalizarea studiului de fezabilitate al acestei capacitati.

Studiul de fezabilitate pentru depozitul de gaze de la Roman-Margineni va fi finalizat la sfarsitul primului semestru al anului viitor. Radu a aratat ca studiul de fezabilitate va costa peste doua milioane de dolari, fonduri provenite din sursele proprii ale Romgaz.

Oficialii Gazprom declarau, la inceputul lunii iunie, ca elementul important al cooperarii ruse-romane in domeniul gazelor il reprezinta constructia unui depozit subteran pe teritoriul Romaniei, care va permite livrarea catre consumatori a unei cantitati suficiente de gaz in perioada de iarna si care va fluidiza capacitatea de transport a gazului.

Citeste si:

Potrivit responsabililor companiei ruse, expertii Gazprom, Gazexport si Romgaz au luat o decizie in privinta proiectului tehnologic de constructie a depozitului subteran de la Roman – Margineni (judetul Neamt), ce va avea o capacitate activa de 600 de milioane de metri cubi, capacitate care ar urma sa fie extinsa pana la doua miliarde metri cubi.

In urma unor discutii dintre Romgaz si Gazprom, care au avut loc in perioada 6-7 martie 2007, in privinta depozitului de gaze care ar urma sa fie construit in judetul Neamt, Romgaz a solicitat rusilor infintarea unei companii mixte care sa finanteze studiul de fezabilitate. "Gazprom a respins acesta propunere, iar varianta de compromis la care am ajuns a fost sa finantam noi un studiu", spunea directorul general al Romgaz, Alexa Iakob, dupa intalnirea cu reprezentantii Gazprom.

Romgaz opereaza in prezent sase depozite de gaze proprii, la Bilciuresti, Urziceni, Balaceanca (toate trei in aproierea Bucurestiului), Sarmasel (aproape de Cluj), Ghercesti (in proximitatea Craiovei) si Cetatea de Balta (in vestul tarii).