Profitul neauditat al grupului Teraplast Bistrita in 2007 se cifreaza la aproximativ 17,4 milioane lei, aproape dublu fata de cel din 2006, a estimat directorul general al companiei, Emanoil Viciu.

In 2006, profitul net auditat al grupului Teraplast Bistrita a fost de 9,19 milioane lei.

Profitul consolidat pe 2007 ar putea suferi unele corectii ca urmare a aplicarii standardelor internationale de raportare financiara (IFRS), a precizat Viciu, citat de NewsIn.

Grupul Teraplast Bistrita include, pe langa compania cu acelasi nume, firmele Plastsistem si Politub, in cadrul carora Teraplast detine participatii in proportie de 70%, respectiv 50% din totalul actiunilor.

Plastsistem produce panouri sandwich pentru constructii comerciale si industriale, iar Politub produce tuburi din polietilena pentru retelele de gaz si apa.

Teraplast a aparut in anul 1990, dupa divizarea Intreprinderii de Materiale de Constructii a municipiului Bistrita, noua firma ingloband sectiile de teracota si de prelucrare a maselor plastice.

Teraplast are patru actionari principali, care detin impreuna 94% din actiuni: SIF Banat-Crisana, Marley Ungaria (membra a grupului belgian Aliaxis) si doua persoane fizice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Setari Cookie-uri