Furnizorul de echipamente destinate industriei navale Menarom PEC din Galati va investi circa doua milioane de euro in modernizarea sau inlocuirea instalatiilor din fluxul de productie si si-a propus sa-si creasca cifra de afaceri cu 50% in acest an, informeaza NewsIn.
"Am inceput un program puternic de retehnologizare. Ne-am propus ca, in acest an, sa investim doua milioane de euro in modernizarea unor spatii productive si a retelei de transport uzinal, in retehnologizare prin achizitia de utilaje de ultima generatie si prin reconditionarea al celor existente, in implementarea unor proiecte pentru imbunatatirea eficientei energetice si in opimizarea fluxului de productie", a declarat directorul general de la Menarom PEC, Vergiliu Vals.

Societatea, care a primit certificare Lloyd's pentru produsele din sectoarele calde (forja), intentioneaza sa-si dezvolte "foarte mult" portofoliul de clienti si afacerile. In prezent, 95% din productia Menarom PEC este dirijata catre export, in special catre piata olandeza, pe care o alimenteaza cu echipamente navale. Constructorul galatean vrea sa atace si pietele de constructii metalice si prelucrari mecanice terestre.

In aceste conditii, Menarom PEC si-ar putea mari cifra de afaceri cu 50% in acest an. "Ne-am propus o cifra de afaceri de sase milioane de euro in acest, in conditiile in care anul trecut am avut o cifra de faceri de patru milioane de euro", a precizat Vergiliu Vals.

Activele Menarom SA, evaluate la sapte milioane de euro, au fost vandute, in august 2007, de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului grupului Euro PEC contra sumei de 5,6 milioane de euro. Noua societate, Menarom PEC, a pastrat gama traditionala de produse, care include mecanisme navale de punte, echipamente pentru procese industriale, statii si tablouri electrice, electromagneti industriali si trasee de cablu. In prezent, Menarom PEC face livrari atat pe piata europeana (in Olanda, Germania, Norvegia, Grecia sau Franta), cat si pe piata interna (catre Şantierul Naval Damen Galati, Şantierele Navale Aker din Braila si Tulcea, Şantierul Naval Giurgiu sau catre compania siderurgica ArcelorMittal).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri