"In perioada 2009-2010 voi realiza investitii totale de circa sapte milioane euro in deschiderea unui combinat de vinificatie, a unui depozit frigorific de fructe si extinderea suprafetei cultivate cu meri cu inca 30 de hectare. Cel mai probabil combinatul va incepe sa intre pe productie in 2009 si va avea o capacitate totala de 500.000 litri", a declarat Daniel Guzu, citat de NewsIn.

Din cele sapte milioane euro ce urmeaza a fi investite in urmatorii doi ani, doua milioane euro vor fi alocate pentru constructia combinatului de vinificatie si alte doua milioane de euro pentru depozitul frigorific. In plus, fostul proprietar Fabryo intentioneaza sa mai achizitioneze inca 40 hectare suprafata viticola.

Investitile totale realizate de Guzu pana in prezent in judetul Vrancea se ridica la patru milioane euro si includ o suprafata viticola de circa 90 hectare si o livada de pomi fructiferi. Potrivit acestuia, sumele investite provin din vanzarea unei participatii de 85% pe care o detinea in cadrul companiei Fabryo.

Citeste si:

La inceputul lunii mai 2006, fondul suedez de investitii Oresa Ventures a preluat 49% din actiunile Guzu Chim devenita Fabryo, contra sumei de 9 milioane de euro, pentru ca peste doi ani, in mai 2008, fondul suedez sa semneze un nou acord cu actionarii Fabryo Corporation crescandu-si participatia in companie de la 49 la 85%.

Daniel Guzu si Oresa Ventures sunt parteneri si in Bau Profil, companie care va incepe productia de adezivi in luna septembrie a acestui an.