Conducerea Romgaz s-a intalnit cu ambasadorul Federatiei Ruse in Romania, Alexander Churilin, in judetul Sibiu, unde au discutat despre o colaborare cu companii de prima marime, cum e Gazprom, pentru furnizarea de gaze pe piata regionala, potrivit Romgaz.

"Conform strategiei energetice a Romaniei, Romgaz si-a definit principalele cai de actiune si masuri in ceea ce priveste cooperarea cu parteneri externi in cadrul obiectului sau de activitate. Astfel, se are in vedere intensificarea cercetarii geologice in scopul descoperirii de noi rezerve de gaze naturale, iar in aceasta privinta obiectivul strategic pentru urmatoarea perioada este acela de a intra in proiecte de explorare-productie in afara Romaniei. O atentie deosebita in aceasta directie se va acorda Federatiei Ruse precum si tarilor limitrofe Romaniei si colaborarii cu entitati economice si autoritati care activeaza pe pietele de gaze din aceste tari", potrivit unui comunicat al Romgaz.

O alta masura strategica pentru Romgaz este aceea de dezvoltare a capacitatilor sale de inmagazinare a gazelor naturale, in colaborare cu companii de prima marime, mai ales pentru furnizarea de astfel de servicii pentru piata regionala, potrivit companiei.

"De asemenea, in contextul interconectarilor intre sistemul national de transport si cele din tarile invecinate, va exista posibilitatea unor colaborari cu parteneri pentru furnizarea de gaze pe piata regionala. Nu in ultimul rand, Romgaz intrevede potentiale colaborari prin intermediul sucursalei sale de servicii, SIRCOSS, care detine dotarile si personalul cu experienta necesara pentru furnizarea in afara tarii de servicii: operatiuni speciale, reparatii capitale si teste de sonda", se mai precizeaza in comunicat.

Actionarul majoritar al Romgaz este Ministerul Economiei si Finantelor, care detine 85,01% din actiuni, iar restul de 14,99% din actiuni apartine Fondului Proprietatea.

Compania a avut in 2007 o productie de circa cinci miliarde metri cubi gaze naturale, circa o treime din consumul anul al tarii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
CORONAVIRUS | Livrare de mâncare: ce măsuri a luat Glovo
Setari Cookie-uri