Ca urmare a crizei economice mondiale si a efectelor acesteia in plan local, in special in piata constructiilor, Ceramica Iasi se asteapta la scaderea consumului de materiale de zidarie in perioada urmatoare, cu impact negativ direct asupra cresterii companiei si a profitabilitatii acesteia, la fel ca in cazul tuturor producatorilor de materiale de constructii.

"Avand in vedere contextul macroeconomic si financiar general, incetinirea ritmului de crestere in piata imobiliara si problemele cu care ne confruntam in industria noastra – cum ar fi majorarea preturilor cu combustibilii, energia si alte materiale, care au condus la cresteri ale costurilor de productie si transport – incepand cu luna decembrie a acestui an, pentru a asigura eficienta economica a operatiunilor, va avea loc o restructurare de personal, in urma careia numarul total de angajati va fi redus de la 431 la 280 persoane", a declarat director general al Ceramica SA Iasi, Iulian Mangalagiu, citat de NewsIn.

Reprezentantul companiei a mai spus ca Ceramica Iasi este hotarata sa ofere asistenta angajatilor afectati de restructurarea impusa de reorganizarea activitatii, prin masuri de sprijin financiar si consiliere.

Citeste si:

"Colaboram indeaproape cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca si Inspectoratul Teritorial de Munca in oferirea de consiliere si alte servicii pentru persoanele afectate. Le vom oferi de asemenea, compensatii financiare in functie de vechime si calificari. Facem pasii necesari pentru asigurarea financiara a afacerii noastre si siguranta locurilor de munca ale angajatilor nostri, in aceste momente de incertitudini", a mai spus Mangalagiu.

Acesta a mai spus ca, avand in vedere inchiderea vechilor capacitati de productie, vor fi create special o serie de noi locuri de munca la lucrarile de investitii in curs, locuri ce vor fi ofertate in primul rand salariatilor existenti, corespunzator cu capacitatea de munca si pregatirea profesionala a fiecaruia. De asemenea, angajatii cu pregatire profesionala corespunzatoare vor fi recrutati pentru exploatarea noilor linii tehnologice ce urmeaza a fi instalate. In perioada imediat urmatoare, acestia vor beneficia de pregatiri specializate pentru noile lor posturi.