Agentia Jundeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Sibiu a primit deja instiintarile privind cele doua concedieri colective venind din partea oamenilor de afaceri sibieni Hotariu Cercel (Concefa) si Ioan Ciolan (Ambient), scrie Sibianulonline.ro.

Concefa Sibiu (COFI) a obtinut in intervalul ianuarie-septembrie al acestui an un castig net de 1,1 milioane lei (290.240 euro), de peste trei ori mai mic decat in aceeasi perioada a anului trecut, desi cifra de afaceri a societatii a crescut cu 57,2%.

In primele noua luni ale anului trecut, societatea obtinuse un castig net de 3,43 milioane lei.

In intervalul ianuarie-septembrie al anului curent, afacerile companiei au fost de 74,38 milioane lei, in crestere cu 57,2% fata de perioada similara a anului trecut, cand acestea s-au cifrat la 47,31 milioane lei.

Societatea are ca obiect de activitate constructia de cladiri si lucrari de geniu civil.

Citeste si:

In primavara acestui an, retailerul sibian anunta planuri mari pentru 2008: trei hipermarket-uri, din care doua locatii deja anuntate, la Ramnicu Valcea si Miercurea Ciuc. “Investitia va fi in jur de 15 -25 milioane euro. Intentia noastra este ca, pana la finalul anului 2010, brandul Ambient sa fie prezent si in alte 10 orase”, declara in martie, pentru Wall-Street, Dana Modrescu, Brand Manager Ambient.

Harta Crizei Economice

Compania alocase atunci un total de 35-40 milioane de euro pentru inaugurarea a trei centre comerciale, restul urmand sa fie utilizat pentru achizitionarea unor terenuri in cateva locatii din tara.

Ambient este o companie cu capital integral romanesc, infiintata in 1993 care are peste 2.600 de angajati. Ambient este divizat in 12 departamente comerciale: materiale de constructii si structuri; metale; materiale izolante, pal si produse derivate; vopsele, adezivi si termosistem; parchet, mocheta usi, feronerie; instalatii sanitare/termice; ceramica obiecte sanitare, armaturi, flori, decoratiuni, menaj; scule si utilaje pentru constructii, service si inchirieri; instalatii electrice; mobila; electrocasnice