Reteaua de supermarketuri Mega Image isi va concentra planurile de expansiune pentru 2009 tot in jurul Capitalei unde intentioneaza sa deschida opt magazine noi, ajungand astfel la un numar total de 48 unitati.

"In 2009, Mega Image are in plan extinderea retelei cu opt magazine in Bucuresti", sustine reprezentanta Mega Image, Raluca Pavel, potrivit NewsIn.

Investitia medie intr-un magazin Mega Image variaza intre unu si doua milioane euro, in functie de dimensiuni si amplasare sau daca magazinul este construit de la zero.

Mega Image a inaugurat de la inceputul anului doua magazine proprii, respectiv Mega Image Brancoveanu (in februarie) si Mega Image Valea Oltului (in iunie). Pe langa acestea compania a rebranduit si redeschis trei din fostele magazine La Fourmi, respectiv Mega Image Camil Ressu (octombrie), Mega Image Tunari (noiembrie) si Mega Image Mosilor (noiembrie).

Compania a finalizat la 1 septembrie 2008 achizitia celor 14 magazine La Fourmi, preluate anul acesta, pentru care a platit 18,6 milioane euro. Fostele supermarketuri La Fourmi sunt situate in Bucuresti si vor fi rebranduite de catre Mega Image pana la finele lui 2009. Procesul de rebranding va costa in jur de 3,5 milioane euro.

Planurile Mega Image pentru 2008 mai prevad deschiderea a sapte magazine din fostul lant La Fourmi si doua proprii, mai exact Mega Image Liziera si Mega Image Iancu de Hunedoara. Astfel, compania va ajunge la finele anului sa numere 40 de magazine (inclusiv cele patru magazine La Fourmi ramase).

Fondata in 1995, Mega Image este unul din cele mai mari lanturi de supermarketuri din Romania, cu 38 de supermarketuri (inclusiv cele 14 magazine La Fourmi achizitionate) in Bucuresti, Constanta si Ploiesti. Numarul de angajati la finalul anului 2007 era de 1.200 persoane.

Delhaize Group a achizitionat Mega Image in 2000. Delhaize Group este cotat la bursa Euronext Brussels (DELB) si la New York Stock Exchange (DEG).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
De ce nu vor investitorii belgieni sa lucreze cu autoritatile romane