Craciunul majoreaza vanzarile marilor producatori de vin cu pana la 50%

Sarbatorile de Craciun vor creste vanzarile marilor producatori de vin cu pana la 50%, comparativ cu o perioada normala din an, au declarat reprezentanti ai pietei.

Astfel, Murfatlar estimeaza o crestere cu aproximativ 50% a vanzarilor de vin, in perioada Craciunului, vizand vanzarea a aproximativ 2.200.000 de sticle. Aceasta cifra reprezinta o crestere cu aproximativ 10% fata de aceeasi perioada a anul trecut, potrivit NewsIn.

Conform reprezentantilor companiei, cel mai solicitat sortiment de vin este Zestrea Pinot Noir.

"Sfarsitul de an aduce cresteri de 30% pana la 100% pentru toate segmentele de vin. Procentual cresc cel mai mult vinurile mai scumpe destinate cadourilor, dar si meselor festive. Cantitativ, cresterile cele mai mari le contabilizeaza vinurile din segmentul de pret mediu", mai spun reprezentantilor companiei.

Cotnari estimeaza o majorare cu 23% a vanzarilor de vin in perioada sarbatorilor de iarna, fata de o perioada normala din an, cu un volum ce se ridica la circa 2.700.000 de sticle, ceea ce reprezinta o crestere cu 11 procente comparativ cu perioada de Craciun de anul trecut. Conform datelor furnizate de producator, in perioada sarbatorilor de Craciun din 2007, au fost vandute 2.200.000 de sticle.

Grasa de Cotnari este cel mai bine vandut vin al companiei, sortiment ce a obtinut patru ani la rand premiul pentru "Cel mai vandut vin romanesc". De asemenea, o pondere importanta din vanzarile Cotnari il ocupa Francusa.

In ceea ce priveste estimarile privind vanzarile de Craciun ale producatorului Cramele Recas, acestea vor creste cu circa 35% fata de o perioada normala.

Potrivit directorului general al Cramele Recas Group, Rares Marinescu, pentru perioada Craciunului, in lunile noiembrie-decembrie, au fost vandute circa 800.000 de sticle de vin. Vanzarile reprezinta o majorare de aproximativ 35% comparativ cu aceeasi perioada din anul 2007.

Cel mai solicitat sortiment al Cramelor Recas este Feteasca Regala, cu o podere de 20% din totalul vanzarilor, urmat de Sauvignon Blanc si Riesling.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri