Actionarii combinatului de ingrasaminte Amonil Slobozia (AMO) au aprobat concedierea colectiva a 389 de salariati si programul de activitate pentru primul trimestru al anului, care vizeaza functionarea intermitenta a instalatiilor de acid azotic si azotat de amoniu, a anuntat Amonil.

Actionarii Amonil au avizat strategia de functionare a combinatului, care vizeaza functionarea intermitenta a instalatiilor, in limita stocului de amoniac disponibil, in contextul scaderii drastice a cererii de ingrasaminte chimice cu azot, cat si a preturilor de vanzare la export, pe fondul crizei financiare mondiale.

In urma concedierilor colective, combinatul va pastra in activitate 483 de angajati.

Totusi, actionarii au luat in calcul si o posibila revenire a pietelor de ingrasaminte, care ar permite reluarea intregii activitatii a combinatului, si au imputernicit astfel consiliul de administratie sa reangajeze ulterior personalul disponibilizat.

De asemenea, a fost aprobata si indemnizatia membrilor consiliului de administratie, de 5.000 lei/luna, cu posibilitatea majorarii acesteia cu valori cuprinse intre 0,1% si 0,5% din cifra de afaceri a companiei.

Producatorul de ingrasaminte Amonil Slobozia (AMO) a raportat pentru primele noua luni din 2008 un profit net de 20,78 milioane lei (5,71 milioane euro), fata de pierderile de 9,58 milioane lei din aceeasi perioada a anului 2007. In acelasi timp, afacerile companiei au avansat spectaculos in intervalul ianuarie - septembrie 2008, de peste 16 ori, la 192,11 milioane lei (52,78 milioane euro), fata de cifra de afaceri de numai 11,46 milioane lei din intervalul similar din 2007.

Compania, infiintata in anul 1969, este cel mai mare producator de uree din Romania si are un capital social de 111,26 milioane lei, divizat in 1,11 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Principalii actionari ai companiei sunt Zalois Ltd din insulele Belize, cu 25% din capitalul social, Jovline Ltd, cu 18,23%, Interagro, cu o detinere de 8,19% din capital. Salink Limited are, potrivit ultimelor raportari, o participatie de 15,00%, iar clienti nerezidenti ai Citibank detin tot un pachet de 15% din actiuni.

Capitalizarea Amonil este de 15,8 milioane lei (3,69 milioane euro), conform cotatiei de 0,0142 lei/actiune, stabilita in sedinta din 13 ianuarie a Bursei. Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori, sub simbolul AMO.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
50 de evenimente de lansare în 5 zile| elefant.ro dă startul elefantfest
Setari Cookie-uri