Mc Donald\'s Romania va deschide in cursul acestui an sase restaurante, trei dintre ele urmand sa fie inaugurate in cursul lunii martie, a declarat directorul de comunicare al lantului de restaurante fast food, Cristian Savu, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, cele trei restaurante in curs de finalizare se vor deschide in cartierul Drumul Taberei din Capitala, in Sibiu si Piatra Neamt.

De asemenea, in momentul de fata sunt in derulare alte trei proiecte de restaurante, care se afla in diferite faze de negociere sau stadii de documentatie.

Savu nu a precizat valoarea totala a investitiei, insa "acesta este considerabila, dat fiind ca doar restaurantul, fara teren, presupune un efort financiar de 1,5 - 2 milioane euro". Cristian Savu a mentionat ca cele sase noi restaurante va asigura 600 - 700 de locuri de munca.

Referitor la perspectivele de afaceri in 2009, reprezentantul Mc Donald's a precizat ca lantul de restaurante mizeaza pe o crestere a cifrei de afaceri cu doua cifre, asta in ciuda faptului ca profitul previzionat la sfarsitul anului va ramane la acelasi nivel cu 2008.

"Deprecierea leului, cresterea pretului materiei prime la nivel mondial cu 7-8%, eforturile financiare pe care le presupun modernizarea restaurantelor si cheltuielile cu salarizarea sunt principalii factori care ne impiedica sa mizam pe o crestere a profitului. Acesta va ramane la acelasi nivel cu cel din 2008 si 2007", a spus directorul de comunicare.

Mc Donald's Romania a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 400 milioane euro, cu aproape 100 de milioane euro mai mult fata de 2007.

Conform reprezentantului lantului de restaurante fast food, acesta atrage zilnic 300.000 de clienti din Romania si detine in momentul de fata 58 de restaurante la nivelul intregii tari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Mega Image modifică programul magazinelor pentru aprovizionare și dezinfecție
Setari Cookie-uri