Afacerile si extinderea McDonald’s Romania, cel mai mare lant de restaurante fast-food din tara, se desfasora fara a fi afectate intr-o mare masura de contextul economic actual. O crestere de doua cifre a afacerilor, extinderea numarului de locatii si modernizarea celor actuale prin investitii de pana la 20 mil. euro sunt cateva din obiectivele pentru anul 2009, potrivit lui Cristian Savu, director de comunicare al companiei.
“In 2008 am realizat afaceri de peste 400 mil. lei (aprox. 108 mil. euro), spre deosebire de 2007 in care am raportat putin peste 300 mil. lei (aprox. 90 mil. euro). De asemenea, am inregistrat un profit net similar cu cel din anul 2007, intre 27 si 28 mil. lei. Cred ca pentru anul acesta o crestere de doua cifre este una ambitioasa”, a declarat, pentru Wall-Street, Cristian Savu (foto).

Potrivit oficialului McDonald’s, mentinerea unui nivel constant de profitabilitate, in ciuda cresterii cifrei de afaceri, a fost determinata de mai multi factori printre care deprecierea “galopanta” a leului, cresterea preturilor alimentelor de 7-8% la nivel mondial, respectiv presiunea salariala.

“Un management bun si decizii corect luate reprezinta doua modalitati de a face fata mai usor actualului context economic. Imi este greu sa cred ca multe companii nu sunt afectate de criza. Noi am incercat sa ne protejam prin diferite masuri: o platforma salariala buna (media veniturilor a crescut in a doua jumatate a anului trecut cu 22-25%), am negociat pe termen lung contractele de achizitie, punem accent pe stabilitatea costurilor si a preturilor de vanzare. Preferam sa mergem pe un profit mic pe produse si pe vanzari mari”, spune Cristian Savu.

Compania isi va sustine cresterea prin politica de preturi adoptata, accesibila publicului larg.

“De foarte multi ani am crescut preturile sub nivelul inflatiei. In conditiile in care lucrurile nu vor degenera la nivelul economiei romanesti, noi nu ne vom atinge de preturi pentru foarte mult timp de acum incolo. Vrem sa continuam sa fim accesibili pentru publicul larg, in conditiile in care restaurantele McDonald’s servesc zilnic aproximativ 300.000 de clienti”, afirma Savu.

Totodata, McDonald’s Romania va continua in 2009 procesul de extindere si modernizare a lantului de restaurante, avand in plan construirea a sase noi locatii. Valoarea investitiilor se ridica la aproape 20 de milioane de euro.

“Vom deschide un nou restaurant in zona Drumul Taberei din Bucuresti cu o investitie majora de peste 4 mil. euro. Restaurantul va fi inaugurat in prima jumatate a acestui an si va avea 70-80 de angajati. Sunt in lucru unitati in Piatra Neamt si Sibiu. Alocam o importanta deosebita si modernizarii locatiilor actuale. Am investit 1 mil. euro in restaurantul din zona Unirea, iar in cateva zile vom redeschide si locatia din zona Pantelimon-Electroaparataj”, adauga Cristian Savu.

In urma parteneriatului incheiat intre firma austriaca Leipnik Lundenburger Invest (LLI) si McDonald’s Europa, producatorul de morarit si panificatie Titan, unul din cei mai importanti jucatori pe plan local, va investi 10 mil. euro in constructia unei unitati de productie de chifle, beneficiarul fiind McDonald's Romania.

Investitia vizeaza constructia fabricii si achizitionarea echipamentelor de productie aferente. Constructia noii unitati va fi demarata in aproximativ o luna de zile, urmand ca productia sa inceapa in ianuarie 2010, conform declaratiilor lui Stefanos Krommydas, directorul general al Titan.

Noua unitate de productie va avea o suprafata de 3.500 de metri patrati si aproximativ 20 de angajati.

McDonald's Romania este o filiala a companiei internationale McDonald's Corporation, cel mai mare operator de restaurante din lume. Reprezentantii McDonald's au declarat la inceputul lunii, intr-un interviu acordat Reuters, ca grupul isi va grabi extinderea pe piata central si est-europeana, ca sa profite de pe urma cresterii viguroase a regiunii si a cresterii numarului de clienti din clasa medie. Astfel, grupul vrea sa investeasca intre 1 miliard si 1,1 miliarde dolari in restaurantele sale din Europa in 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri