Factorii care au contribuit la acest rezultat au fost cresterea numarului de elicoptere vandute si a volumului serviciilor de intretinere, reparare si revizie generala. Ponderea serviciilor de mentenanta reprezinta 30% din cifra totala de afaceri, strategia Eurocopter incluzand extinderea acestor servicii in cadrul activitatilor desfasurate.

In ciuda situatiei economice instabile, Eurocopter Romania isi pastreaza increderea in evolutia companiei, datorita unor comenzi primite in 2008, in valoare de 54 milioane euro, comenzi ce urmeaza a fi livrate.

Din punct de vedere al serviciilor oferite, Eurocopter Romania a dezvoltat competente si expertiza de lucru in special pentru elicopterele din familiile Puma si Super Puma, Dauphin, precum si pentru cel mai vandut elicopter al companiei, EC135. Anul trecut, Eurocopter Romania a livrat 8 aeronave noi si a furnizat servicii de mentenanta pentru 12 elicoptere.

Calitatea si preturile oferite au permis companiei sa isi extinda progresiv activitatea in industria militara si sa devina un actor cheie pe piata elicopterelor Puma din intreaga lume.

Citeste si:

Eurocopter Romania este una dintre cele mai importante companii aeronautice din tara si are peste 100 de angajati, urmand sa faca noi angajari in 2009, pentru a-si sustine dezvoltarea activitatilor viitoare.

"Rezultate obtinute confirma pozitia puternica a Eurocopter Romania si capacitatea de a–si sustine activitatea, oferind totodata sprijin si industriei locale", a declarat Jean-Louis Mascle, Director General Executiv al Eurocopter Romania.

Eurocopter Group detine 51% din Eurocopter Romania , iar compania romana IAR Brasov are o pondere de 49% din aceasta.

Grupul franco-germano-spaniol Eurocopter, infiintat in 1992 este o divizie a EADS, lider mondial in industria aerospatiala, de aparare si servicii adiacente. Eurocopter Group are aproximativ 15.600 de angajati. In 2008, Eurocopter a raportat o cifra de afaceri de 4,5 miliarde de euro, 715 de comenzi noi pentru elicoptere, precum si o cota de piata de 53 % in sectoarele civil si parapublic.