Petrom a confirmat vineri negocierile cu Ministerul Economiei (ME), pentru transferul Petrochemicals Arges la stat, dar nu confirma si suma anuntata de reprezentantii ME, de 150 milioane euro.
"Continuam negocierile cu Ministerul Economiei, pentru transferul activitatii de petrochimie. Dar nu stim de unde a aparut aceasta cifra", a declarat directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe, citata de NewsIn.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei (ME), Tudor Serban, a declarat joi ca ministerul va trebui sa plateasca Petrom 150 milioane euro, adica plata datoriilor Arpechim catre Oltchim, pentru Petrochemicals Arges.

Ministerul Economiei a inceput recent negocieri cu Petrom pentru cumpararea petrochimiei de la Arpechim, pentru Oltchim.

La mijlocul lunii iunie 2007, Petrom anunta ca a infiintat compania Petrochemicals Arges, care preia activitatile petrochimice ale rafinariei Arpechim si care urma sa functioneze independent incepand cu trimestrul al patrulea al anului 2007. De Petrochemicals Arges s-a aratat interesat si Grupul german PCC (Petro Carbo Chem), actionar minoritar al Oltchim Ramnicu Valcea.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie si exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, avand o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

Grupul OMV din Austria detine 51,01% din actiunile Petrom. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, iar 8,24% apartin actionarilor minoritari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Mega Image aduce coffee shop Manufaktura și Venchi în Concept Store Băneasa
Setari Cookie-uri