CEZ si AES Corporation vor sa construiasca grupul de 500MW de la Isalnita

CE Craiova a primit trei oferte pentru realizarea grupului nou de 500MW de la Isalnita, printre ofertanti aflandu-se grupul CEZ din Cehia si AES Corporation din SUA, investitie ce ar putea depasi 500 mil. euro, a declarat directorul general al complexului, Constantin Balasoiu.
"Este vorba de trei companii importante, si anume grupul CEZ din Cehia, AES Corporation din Statele Unite si o a treia companie, care a cerut confidentialitate. Acestea au depus scrisoare de interes. In 30 de zile, analizam ofertele, apoi stabilim caietul de sarcini (impreuna cu cei trei), dupa care va avea loc ultima etapa, alegerea castigatorului", a precizat Constantin Balasoiu, potrivit NewsIn.

Investitorul strain va avea 51% din actiunile societatii mixte.

Complexul Energetic Craiova a demarat programul de atragere de investitii, unul dintre proiecte derulandu-se la Sucursala Electrocentrale Isalnita, unde producatorul de energie electrica intentioneaza sa realizeze un grup energetic nou de 500 MW.

Compania a anuntat, la 2 aprilie, ca isi cauta potentiali parteneri, "in vederea constituirii unei societati mixte majoritar private, care va functiona ca producator independent de energie (IPP), pentru realizarea unui grup energetic nou de 500 MW la Isalnita. La capitalul social al noii societati, CE Craiova va participa cu un aport „in natura” reprezentand activele aferente sucursalei Electrocentrale Isalnita, stabilite de comun acord de catre parti, iar investitorul va participa cu capitalul cash necesar achizitionarii si montarii echipamentelor noi, precum si reabilitarii sau modernizarii celor existente".

S.E. Isalnita este amplasata in partea central-nordica a judetului Dolj, in Lunca Jiului, la 11 km N-NV de centrul municipiului Craiova si la aproximativ sapte km de cartierul Craiovita Noua, situat in extremitatea nord-vestica a municipiului. Centrala Termoelectrica Isalnita este una din cele mai mari centrale electrice din Romania, cu o capacitate instalata de 2 x 315 MW si o capacitate operationala curenta de aproximativ 2 x 300 MW.

Complexul Energetic Craiova este producator de energie electrica, cu o putere instalata de 930 MW. Compania are trei sucursale: Sucursala Electrocentrale Isalnita, Sucursala Miniera Prigoria, Sucursala Electrocentrale Craiova II.

Cele trei complexuri energetice din Oltenia, Turceni, Rovinari si Craiova asigura circa o treime din productia de electricitate a tarii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri