Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC) si Agentia Europeana pentru Produse Chimice (ECHA) pun la bataie mai multe joburi pentru romanii care vor sa lucreze in Stockholm (Suedia) si Helsinki (Finlanda), salariul de baza oferit fiind de 2.300-14.500 de euro brut lunar.
Cel mai bine platit job scos la concurs este cel de director al ECDC, salariul de baza oferit variind intre 12.700 si 14.400 de euro brut. Pe langa salariul de baza, se pot acorda si anumite sume sub forma unor alocatii destinate intretinerii familiei sau gospodariei. Astfel, directorul ECDC poate beneficia lunar de 2% din salariul de baza (circa 250-290 euro), la care se adauga aproximativ 165 de euro pentru sustinerea gospodariei, de circa 360 de euro pentru fiecare copil aflat in intretinere, precum si 2.150-2.400 de euro ca alocatie de expatriere.

Printre criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca romanii interesati de jobul de director al ECDC se numara absolvirea unei forme de invatamant superior, cunoasterea unei limbi oficiale a Uniunii Europene (UE), precum si o experienta de minimum cinci ani intr-o functie de conducere. De asemenea, candidatii nu trebuie sa aiba mai mult de 60 de ani, pentru ca varsta maxima la care se finalizeaza mandatul de director al ECDC (care dureaza cinci ani) este 65 de ani.

Jobul de director al ECDC presupune administrarea unui buget anual de peste 50 de milioane de euro si a unei echipe de 250 de oameni, precum si trasarea si implementarea sarcinilor de lucru.

Data pana la care care se poate aplica pentru acest job este 30 iunie.

Romanii interesati sa lucreze in Finlanda pot aplica pentru unul dintre cele sapte joburi (digital communications officer, communicattions officer, communications assistant, head of unit Legal Service, web engineer, web assistant, helpdesk officer) scoase la concurs de ECHA si remunerate si cu peste 10.000 de euro lunar brut. Ca si in cazul jobului de director la ECDC, aplicantii pot beneficia de anumite alocatii lunare.

Jobul de helpdesk officer este cel mai prost platit dintre cele sapte posturi scoase la concurs, salariul brut de baza putand depasi cu putin 3.000 de euro. Pe de alta parte, postul de head of unit Legal Service este remunerat cel mai bine, circa 10.000 de euro lunar. Ca si in cazul postului de director la ECDC, printre conditiile importante impuse candidatilor se numara cunoasterea unei limbi oficiale a UE, sau experienta de lucru.

La nivelul Comunitatii Europene, salariul lunar al directorului ECDC este comparabil cu cel primit de directorul adjunct al Europol sau cu remuneratia directorului general adjunct al Directiei Generale de Extindere (DGE) din cadrul UE.

In Romania, salarii lunare de 13.000-14.000 de euro lunar se intalnesc doar la nivelul directorilor executivi (CEO) din multinationale.


Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri F