CFR Infrastructura are datorii de 1,2 mld lei

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca cea mai mare problema o are cu CFR Infrastructura, care a acumulat datorii de circa 1,2 miliarde lei catre furnizorii de energie electrica, iar acestia nu mai pot face investitii.
"Trebuie gasita o solutie si la Ministerul Finantelor Publice, care nu a asigurat suficiente subventii", a spus Videanu, potrivit NewsIn.

In ceea ce priveste acordul semnat anul trecut, care prevedea plata esalonat a datoriilor acumulate de compania feroviara catre furnizorii de energie electrica, ministrul Videanu a spus ca "acest acord nu a fost respectat, s-au platit numai doua transe, dupa care s-au blocat".

De asemenea, Adriean Videanu a precizat ca nici Romgaz nu este intr-o relatie foarte buna cu ELCEN, cu companii din chimie si cu CET-urile locale, din cauza datoriilor acumulate de acesti consumatori.

Ministrul roman al economiei a participat marti la Conventia si Conferinta Anuala Eurelectric 2009, ce a avut loc in Bucuresti, cu tema "Piete de electricitate 2050: Inteligente, Integrate, Carbon-Neutre".

Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei si Finantelor si CN CFR SA au semnat anul trecut, in luna iulie, un acord, impreuna cu cei sapte furnizori de electricitate, prin care compania feroviara se angaja sa plateasca esalonat datoriile istorice de aproape un miliard de lei catre companiile de electricitate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri