Producatorul de energie electrica si termica, Termoelectrica, scoate la vanzare o parte din instalatiile de la Centrala Electrica de Termoficare (CET) Galati, care apartine de filiala Electrocentrale Galati, pentru a patra oara, potrivit unui anunt al companiei.
Aceasta este prima etapa in vederea privatizarii CET Galati, potrivit NewsIn.

Termoelectrica a scazut pretul de pornire al licitatiei la peste 12 milioane lei, de la peste de 15 milioane lei, cat era la licitatia anterioara.

Ofertantii trebuie sa depuna cererile de participare pana la 4 septembrie, urmand ca pe 7 septembrie sa fie deschise documentele de participare.

Instalatile scoase la vanzare se afla in conservare din 1999 si se doreste valorificarea lor. Este vorba de doua turbine cu abur, de 60MW si 100MW, si trei cazane cu o capacitate de 420 tone/ora fiecare, precum si instalatiile aferente acestora, spun reprezentantii companiei.

Centrala are in total opt cazane de 420 tone/ora fiecare si sase turbine (patru de 100MW si doua de 60MW).

Termoelectrica este producatorul de stat de energie electrica si termica prin arderea combustibililor fosili (carbuni) si hidrocarburi (gaze naturale si pacura). Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei.

Compania are patru sucursale (Sucursala Electrocentrale (SE) Borzesti, SE Braila, SE Doicesti si SE Paroseni) si 15 filiale (Termoservurile Bucuresti, Braila, Borzesti, Constanta, Craiova, Deva, Doicesti, Galati, Mures, Paroseni, Rovinari si Turceni, Electrocentrale Bucuresti, Electrocentrale Galati si Electrocentrale Deva).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CE Hunedoara: Creante de 1,4 miliarde lei au fost admise
Setari Cookie-uri