“Am fost ofertati in ultimul timp sa vindem Albalact, insa am refuzat pentru ca nu am considerat acele oferte drept favorabile. In prezent nu exista o presiune de a vinde, compania se dezvolta bine, are potential de dezvoltare si isi continua planurile de dezvoltare. Nu pot evalua business-ul Albalact intrucat e vorba in principal de valoarea strategica, vorbim de singurul jucator independent din top 5 producatori de lactate din Romania”, spune Raul Ciurtin (foto).

Raul Ciurtin detine impreuna cu tatal sau, Petru Ciurtin, 53% din actiunile Albalact, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Albalact Alba Iulia a raportat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de aproximativ 116 mil. lei, in crestere cu 30,6%, respectiv un profit de 2,81 mil. lei, triplu fata de perioada similara a anului trecut.

Astfel, cifra de afaceri a companiei Albalact in prima jumatate a acestui an a atins valoarea de 116.270.109 lei, comparativ cu 89.030.950 lei, nivel raportat in primul semestru al anului 2008.

De asemenea, profitul operational obtinut in primul semestru din 2009 a crescut de aproape 3,5 ori (cu 247,8%), ajungand la 6.213.552 lei, de la 1.786.496 lei in aceeasi perioada a anului trecut.

In toamna anului trecut, Albalact a relocat intreaga productie de lactate in noua fabrica de la Oiejdea, care a presupus o investitie de peste 17 milioane de euro. La scurt timp, Albalact a achizitionat 77% din actiunile societatii Raraul SA Campulung Moldovenesc pentru intrarea pe categoria branzeturilor.

Anul acesta, Albalact a inceput sa functioneze cu capacitatile de productie extinse in ambele fabrici - Oiejdea si Raraul Campulung Moldovenesc.

Totodata, compania a deschis un centru logistic nou langa Bucuresti, cu o investitie de 3 milioane de euro si urmeaza sa incheie prima etapa de modernizare a fermei proprii din Vaidei (Hunedoara), proiect ce a necesitat o alta investitie de aproape 2 milioane de euro.
In toamna acestui an, Albalact a planificat finalizarea investitiilor si pentru fabrica Raraul Campulung Moldovenesc.

Presedintele Albalact: In 2 ani, piata lactatelor va fi disputata de un ‘pluton’ de jucatori de frunte

Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania Albalact are peste 800 de angajati si peste 6.000 de actionari si este listata la categoria a-II-a a Bursei de Valori Bucuresti. Pe langa produsele lactate proaspete comercializate sub brandurile Fulga si Zuzu, Albalact mai comercializeaza unt, iaurt si smantana sub marca De Albalact.