Peste 200 de salariati ai sectiei Petrochimie din cadrul combinatului Arpechim Pitesti au primit deja preavizele de disponibilizare, urmand ca de saptamana viitoare actiunea de disponibilizare a angajatatilor sa continue.

"Astazi (vineri, n.r.) au primit preavize un numar de 60-70% din totalul celor 360 de angajati care vor fi disponibilizati. Luni va continua aceasta actiune. Preavizele sunt de 60 de zile, timp in care oamenii isi vor primi integral drepturile salariale", a declarat liderul sindicatului sectiei Petrochimie, Marian Dumitru, scrie NewsIn.

Potrivit prevederilor contractului colectiv de munca, persoanele disponibilizate vor primi intre 8 si 15 salarii compensatorii, in functie de vechime.

Liderul sindicatului sectiei Petrochimie, Marian Dumitru a mai precizat ca din totalul celor 600 de salariati vor fi disponibilizati 360 de oameni.

Productia in sectiile polietilena si piroliza, din cadrul Petrochimiei, a fost oprita inca din luna noiembrie a anului trecut, insa in aceasta perioada cei aproximativ 600 de angajati au primit salariul integral si au efectuat lucrari de mentenanta si intretinere.

Aproape 400 de angajati ai sectiei Petrochimie din cadrul combinatului Arpechim Pitesti au declansat, pe data de 16 septembrie, un protest spontan, nemultumiti de faptul ca reprezentantii conducerii nu au vrut sa discute cu ei despre deciziile de disponibilizare pe care urmau sa le primeasca angajatii sectiei.

Proteste asemanatoare celui din 16 septembrie au mai avut loc pe data de 5 februarie 2009, cand aproximativ 300 de angajati din sectorul de petrochimie de la combinatul Arpechim au declansat un protest spontan, in fata pavilionului central al societatii, afirmand ca se tem ca vor avea loc disponibilizari.

Salariatii de la sectia Petrochimie a combinatului Arpechim Pitesti au mai declansat un protest spontan si pe 24 noiembrie 2008.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si