Retailerul german de magazine cash & carry Metro estimeaza ca va incasa aproximativ sase miliarde de euro din vanzarea de produse proprii, a caror pondere va atinge 20% din total portofoliu pana in 2012.
In prezent, marcile proprii au o pondere de 10% din totalul produselor puse in vanzare si sunt grupate in sase marci distincte: Aro (prim nivel de pret, ce cuprinde produse alimentare si nealimentare), Fine Food (produse premium din domeniul alimentar, precum si a unitatilor prestatoare de servicii), Horeca Select (furnizeaza sectorului gastronomic produse alimentare si nealimentare pentru uz profesional in bucatarie), H-Line (sortiment de produse nealimentare destinate sectorului hotelier si gastronomic), Rioba (specialitati de cafea si cocktail-uri pentru baruri, restaurante, hoteluri si companii) si Sigma (produse de birotica.

Estimarea pentru vanzarile de sase miliarde de euro este facuta pe baza rezultatelor obtinute de produsele sub marca proprie in 2008, informeaza oficialii companiei.

“Noua noastra strategie privind marcile proprii se concentreaza si mai mult pe nevoile speciale ale clientilor cheie, cum sunt hotelurile si restaurantele, clientii revanzatori si birourile [...] In combinatie cu preturi foarte competitive, gama noastra de marci proprii ii va ajuta foarte mult pe clientii profesionisti sa-si dezvolte afacerea", a declarat Frans W. H. Muller (foto), CEO Metro Group Cash & Carry International si membru al Consiliului de Administratie al companiei.

Produsele din cele sase game sunt cu 10-20% mai ieftine decat cele apartinand unor marci similare si se gasesc inclusiv in magazinele Metro din Romania, precum si in celelalte 29 de tari in care compania opereaza.

Metro Cash & Carry are peste 650 de magazine in toata lumea si vanzari de 33,1 miliarde de euro in 2008. La nivel de grup, Metro a inregistrat incasari totale de 68 de miliarde de euro, in cadrul sau lucrand in jur de 30.000 de angajati.

Metro Cash & Carry s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti. Astazi, reteaua de magazine numara 24 de centre de distributie: in Bucuresti - 4 centre (Militari, Voluntari, Berceni si Baneasa), in Brasov, Constanta si Timisoara cate 2 centre si cate un centru in fiecare din urmatoarele orase: Cluj, Bacau, Iasi, Craiova, Baia Mare, Galati, Ploiesti, Oradea, Sibiu, Suceava, Pitesti, Tg. Mures, Arad si Deva.

Afla cum isi promoveaza Metro Cash & Carry Romania produsele sub marca proprie si citeste o analiza asupra pietei de profil.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Pe români nu îi sperie coronavirusul. Majoritatea vor umple restaurantele
Setari Cookie-uri