Producatorul de energie electrica si termica Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) a anulat licitatia pentru obtinerea creditului de 30 milioane euro, pe care vroia sa-l garanteze cu patru milioane certificate de emisii de dioxid de carbon, a declarat directorul comercial Irina Duica, citat de NewsIn.
"Am anulat procedura de licitatie, pentru ca cei patru ofertanti nu au respectat toate cerintele caietului de sarcini. Cat de curand vom lua o decizie, sa vedem daca reluam sau nu licitatia pentru atragerea unui imprumut", a afirmat Duica, precizand ca totusi compania are nevoie de un credit, pentru a completa deficitul de cash-flow.

La licitatia organizata au depus oferte Vertis Environmental Finance (Budapesta), Gazprom Marketing&Trading (Marea Britanie), Royal Bank of Scotland (RBS) si Barclay’s Capital.

Irina Duica precizase recent ca prin certificatele de emisii de dioxid de carbon este singurul mod in care compania poate garanta acest credit.

De altfel, acesta ar fi singurul imprumut pe care l-ar mai face compania, avand in vedere ca acum inapoiaza si creditele luate acum doi-trei ani de la BRD (120 milioane euro) si de la Alpha Bank (550 milioane lei).

Pentru fiecare tona de dioxid de carbon se emite un certificat de emisii. Prin acordarea de certificate de emisie, se doreste limitarea emisiilor de CO2 din sectoarele industrial si energetic.

Electrocentrale Bucuresti este primul producator de energie termica produsa in centrale termoelectrice, producand anual peste 40% din energia termica distribuita in sistem centralizat si aproximativ 12% din cantitatea de electricitate generata in intreaga tara. Compania are in componenta sucursalele Bucuresti, Mures si Constanta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
PMB cumpara energie termica si de la alti furnizori in afara de ELCEN