Filiala locala a grupului energetic german E.ON a solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) cresterea tarifelor pentru gaze si energie electrica cu 15%, respectiv 12%, de la 1 ianuarie, majorari care ar putea acoperi datoriile acumulate in ultimii patru ani si care se ridica la 780 de milioane de lei.

"Doar pentru pierderile reportate pana in prezent, ar trebui sa crestem preturile pentru populatie cu 15% pentru gaze si 12% pentru energia electrica, dar suntem constienti ca aceste majorari nu sunt reale in conditiile actuale. Vrem doar sa se aplice metodologia si sa primim marjele de profit promise de ANRE, iar daca nu speram sa ajungem la un compromis care sa fie corect pentru toti jucatorii din piata", a declarat Frank Hajdinjak, director general al E.ON Romania.

Acesta a explicat ca din 2005 si pana in prezent compania a acumulat pierderi in valoare de 700 de milioane de lei pentru activitatea de distributie de gaze, la care se adauga alte 80 de milioane de lei pentru cele de distributie de electricitate. In conditiile in care ANRE nu va majora preturile, aceste pierderi se vor reporta pentru anul viitor.

"Tot ce am investit pana acum in Romania trebuie sa aiba o anumite rentabilitate, dar noi nu ne-am recuperat costurile de capital. Vrem sa investim in continuare, insa avem nevoie de un climat politic si de reglementari stabile", a mai comentat seful E.ON Romania.

E. ON Gaz Romania, parte a grupului energetic german E.ON, activeaza in domeniul industriei gazelor naturale, fiind specializata in furnizarea acestora. Compania asigura furnizarea gazelor naturale pentru clientii din 20 de judete din partea de nord a tarii, din Transilvania, Moldova si Banat, numarul total al clientilor ridicandu-se la peste 1,4 milioane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si