Posta Romana vrea sa imprumute 114,5 mil. lei pentru a cumpara echipamente

Posta Romana va organiza in martie 2010 o licitatie pentru contractarea de servicii de creditare pentru finantarea achizitionarii de echipamente, a carui valoare este estimata la 114.552.000 lei, fara TVA, potrivit unui anunt de participare de pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).
Creditul va fi pe termen lung, respectiv cinci ani – perioada de rambursare, la care se adauga perioada de trei luni pentru trageri si perioada de gratie de 12 luni, in suma de 20.000.000 euro sau echivalent 86.000.000 lei, care va fi utilizat pentru finantarea achizitiei echipamentelor. Valoarea estimata fara TVA este 114.552.000 lei, dupa cum arata NewsIn.

Durata contractului sau termenul pentru finalizare este de 75 de luni incepand de la data atribuirii contractului.

Se solicita o garantie de participare in cuantum de 285.000 lei, valabila pana la data de 24 iunie 2010. Potrivit anuntului de pe SEAP, principalele modalitati de finantare si plata sunt surse proprii ale Postei Romane.

Operatorii economici care doresc sa participe la licitatie trebuie sa prezinte o declaratie privind eligibilitatea; certificat privind achitarea obligatiilor exigibile catre bugetul de stat si catre bugetele asigurarilor sociale de stat; certificat privind plata taxelor si impozitelor locale; certificat de cazier fiscal sau declaratie autentica pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu au datorii fiscale; declaratie privind calitatea de participant la procedura; certificat constatator emis de ORC; certificat de inregistrare; certificat de inregistrare/autorizatie de functionare BNR.

Potrivit anuntului de participare, vor fi selectati cel putin trei candidati (se va realiza o preselectie a acestora). Autoritatea contractanta va continua procedura de negociere cu publicarea prealabila a unui anunt de participare numai cu acei candidati care indeplinesc criteriile solicitate si va invita fiecare candidat selectat, declarat eligibil conform cerintelor de calificare, pentru negocierea propunerilor de oferte. Va fi o runda de negocieri, in care se va stabili oferta finala (tehnica si financiara).

Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut. Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 22 martie 2010, ora 11:00, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 24 martie 2010, ora 11:00. Ofertele vor fi deschise in 24 martie 2010, ora 12:00.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri