Compania Nationala a Uraniului (CNU), singurul producator de uraniu din Romania, si-a planificat pentru acest an investitii de circa 25,7 milioane lei (6,2 mil. euro).
Investitiile vor fi asigurate din surse bugetare (18,9 milioane lei) si din surse proprii (6,8 milioane lei).

"Investitiile programate a se realiza in anul 2010 sunt pentru protectia mediului, in exploatare, in achizitia de utillaje independente si echipamente tehnologice, dar si in elaborarea de studii de fezabilitate pentru construirea unei uzine de preparare-rafinare, cat si punerea in exploatare a unui zacamant", au precizat reprezentantii companiei, scrie NewsIn.

CNU, care se afla sub conducerea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, are circa 1.800 de salariati.

Compania are in administrare resursele minerale de uraniu existente in Romania si desfasoara activitati de cercetare geologica si exploatare a zacamintelor de uraniu, prepararea minereurilor si rafinarea concentratelor, transportul si comercializarea acestora, precum si conservarea, inchiderea si ecologizarea obiectivelor cu activitate sistata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri