Producatorul de energie electrica si termica Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) vrea sa achizitioneze circa 200.000 tone pacura, necesara pentru productie in acest an, o cantitate asemanatoare celei cumparate de la Petrom anul trecut, a declarat Irina Duica.

"Tot de la Petrom intentionam sa cumparam si in acest an. Cantitatea va fi de aproximativ 200.000 tone pacura, ca si anul trecut, dar abia in martie vom sti cantitatea exacta. Din aceasta cantitate, 140.000 tone pacura este necesara pentru a umple rezervoarele, iar restul este pentru iarna urmatoare", a precizat directorul comercial al Electrocentrale Bucuresti, Irina Duica, potrivit NewsIn.

Electrocentrale Bucuresti a incheiat, in 12 ianuarie 2009, in perioada crizei gazelor, un contract cu producatorul de titei si gaze Petrom, pentru achizitionarea a 200.000 tone pacura, la pretul de incarcare, potrivit cotatiei Lavera/Genoa. Aceasta cantitate de pacura a fost livrata lunar catre ELCEN.

Potrivit reprezentantilor Electrocentrale Bucuresti, compania va aloca circa 50-60 milioane lei pentru investitii, in acest an, in finalizarea proiectelor deja incepute si in lucrari de mediu.

Electrocentrale Bucuresti SA este filiala a Termoelectrica SA, companie aflata sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Electrocentrale Bucuresti este primul producator de energie termica produsa in centrale termoelectrice, producand anual peste 40% din energia termica distribuita in sistem centralizat si aproximativ 12% din cantitatea de electricitate generata in intreaga tara. Compania are in componenta sucursalele Bucuresti, Mures si Constanta.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si