Xella Ro, reprezentanta locala a producatorului german de materiale Xella, va inaugura in aprilie prima fabrica din Romania, judetul Prahova, in care a investit 32 de milioane de euro.
Unitatea, cu o capacitate instalata de productie de 400.000 de metri cubi de BCA anual , este asteptata de genereze in 2010 vanzari de 285.000 de metri cubi, echivalentul a 13,7% din piata de BCA, estimata la 2,07 milioane de metri cubi in acest an, cu 10% mai mica decat in 2009.

Cota de piata a companiei a fost de 6,5% in 2009.

Anul trecut, germanii au vandut pe piata locala 150.000 de metri cubi, BCA-ul fiind importat din Ungaria si Bulgaria.

„Vom continua sa importam si din Bulgaria, insa mult mai putin decat anul trecut, pentru ca acum beneficiem de propria noastra unitate de productie. Fabricile pe care le avem in Bulgaria si Ungaria pot livra mai repede in anumite zone decat unitatea din Prahova”, spune Marian Raducanu, manager comeracial Xella Ro.

Compania, care a finalizat fabrica la sfarsitul anului trecut, nu si-a anuntat pana in prezent rezultatele financiare aferente anului trecut, in 2008 inregistrand o cifra de afaceri de 13,2 milioane de euro, la volume vandute de 340.000 de metri cubi.

Cel mai cunoscut brand al Xella Ro este Ytong, in conditiile in care preturile practicate de germani pe piata locala sunt mai mari decat in restul companiilor. La nivelul pietei, preturile au scazut cu 16-18% anul trecut.

Grupul Xella, detinuta de companiile de investii private PAI Partners
si Goldman Sachs Capital Partners, are peste 7.000 de angajati la nivel global. In 2008, grupul a avut vanzari de 1,4 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri