Constructia noului laminor de la ArcelorMittal Hunedoara incepe in aprilie

Constructia noului laminor de la ArcelorMittal Hunedoara va incepe in luna aprilie si va fi finalizata pana la sfarsitul anului viitor, a declarat directorul general al combinatului, Remus Patan.
In urma cu cateva zile, la ArcelorMittal Hunedoara Hunedoara au sosit, din Franta, trei TIR-uri incarcate cu echipamente pentru constructia noului laminor al combinatului. Utilajele sunt pentru partea de finisare a laminatelor, de indreptare, impachetare si etichetare a acestora.

Potrivit directorului general al ArcelorMittal Hunedoara, Remus Patan, constructia noului laminor va demara anul acesta in aprilie si va fi finalizata pana la sfarsitul anului viitor.

"Va fi construita o noua linie de euro-profile. Investitia se ridica la 43 de milioane de euro. Pana la sfarsitul acestei luni, vom finaliza partea de contracte”, a declarat Remus Patan, citat de NewsIn.

Potrivit aceleiasi surse, combinatul hunedorean isi va opri productia pe 26 martie, timp de o saptamana, deoarece vor fi montate injectoare de oxigen si carbon la Otelarie.

Reprezentantilor companiei sustin ca scopul investitiilor de la Hunedoara este atat de a asigura materiile prime necesare pentru unitatile de productie de tevi din Romania, cat si cresterea competitivitatii produselor la nivel international.

In prezent, la ArcelorMittal Hunedoara lucreaza 697 de salariati.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand operatiuni in peste 60 de tari. In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri