Ascendis raporteaza o cifra de afaceri de 610.000 euro in T1

Ascendis, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de consultanta si training din Romania, cu afaceri in scadere cu 30% in 2009, pana la 3,2 milioane de euro, a raportat pentru primele trei luni ale anului venituri totale de 610.000 de euro, potrivit general managerului Andrei Gosu.
“Pentru primul trimestru am inregistrat o cifra de afaceri in crestere cu 10% comparativ cu 2009. In training, trimestrul 1 si 3 sunt mai slabe, iar 2 si 4 - mai bune. Aceasta este ciclicitatea activitatii noastre”, afirma Gosu.

Pentru anul in curs reprezentantii companiei estimeaza o cifra de afaceri in crestere cu 10% fata de anul trecut, mizand pe fondurile nerambursabile pentru dezvoltarea resurselor umane acordate de Uniunea Europeana pana in 2013.

“Asistam la un reviriment a carui amplitudine este strict legata de gradul de absorbtie al fondurilor europene derulate prin AMPOSDRU”, apreciaza Gosu evolutia pietei locale de training.

In 2009, un milion de euro din businessul total al companiei a fost generat de fonduri europene. Ascendis a obtinut in 2008 o finantare europeana in valoare totala de 1,8 milioane de euro, din care 95% reprezinta finantare nerambursabila, pentru un proiect care se desfasoara in perioada 2009-2010, al carui principal scop este oferirea de pregatire profesionala pentru aproximativ 1.600 de angajati din 160 de IMM-uri.

Compania a trecut prin mai multe schimbari interne la inceputul anului 2008, dupa ce Adrian Stanciu, unul din fondatorii companiei, a decis sa paraseasca businessul. In urma plecarii lui Stanciu, Ascendis a numit trei noi parteneri, pe Andrei Gosu, Ruxandra Milca si Florin Radulescu, care s-au alaturat partenerilor existenti, respectiv Costea Dumitrescu, Sorin Paun si Marius Opris.

In prezent, din businessul Ascendis fac parte trei firme, Ascendis Consulting, Ascendis Experienial si WKH Dezvoltare Organizationala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri