Potrivit liderului de sindicat, Gheorghe Ciobanu, cateva zeci de persoane au fost aduse de conducerea executiva pentru a lucra in fabrica de la o firma care nu are ca obiect de activitate fabricarea de tevi.

"In plus, am constatat ca ei au primit o suma totala bruta mai mare decat am primit noi. Noi avem salarii de mizerie. Conform codului muncii, in activitatea de baza a unei intreprinderi nu pot fi facute lucrari cu o firma prestatoare de servicii. Saptamana trecuta, cand au venit cei de la Directia de Munca, acele persoane au disparut din unitate, lucru care dovedeste ca lucreaza ilegal. Acestea sunt nemultumirile angajatilor, activitatea in fabrica a fost intrerupta pe tot parcursul zilei. Conducerea executiva nu vrea sa recunoasca aceste lucruri", a sustinut liderul de sindicat Gheorghe Ciobanu, citat de NewsIn.

Acesta a declarat ca angajatii au declansat protestul inca de la primele ore ale diminetii de luni, pe perioada nedeterminata. "Nu stiu cand se vor opri. Conducerea executiva a vorbit cu oamenii, dar, deocamdata, greva spontana nu s-a incheiat", a precizat Ciobanu.

La randul sau, Dorian Dumitrescu, PR Manager ArcelorMittal, a declarat ca protestul a fost declansat dupa aparitia unor zvonuri conform carora repornirea unui laminor, realizata si cu forta de munca externa, ar pune in pericol locurile de munca existente, precizand, insa, ca acest lucru nu se va intampla.

"Confirmam faptul ca, in aceasta dimineata, s-a produs o intrerupere partiala si spontana a lucrului la ArcelorMittal Tubular Products Roman. Evenimentul a fost determinat de aparitia unor zvonuri conform carora repornirea unui laminor, realizata si cu forta de munca externa, ar pune in pericol locurile de munca existente, lucru neadevarat. Suntem in contact permanent cu angajatii, carora le oferim clarificarile necesare”, a afirmat Dorian Dumitrescu.

Mittal Steel Roman are peste 1.200 de angajati. Fabrica are trei laminoare, de sase, 16 si 20 de toli, dar numai doua functioneaza. Combinatul este specializat in producerea de tevi fara sudura.