Bilant: 200 de infractiuni economice in 7 zile

Aproape 200 de infractiuni economice, cu prejudicii de aproximativ 38 de milioane de lei si 11,5 milioane de euro, au fost constatate de politistii specializati in investigarea fraudelor, in saptamana 21-27 mai, potrivit Politiei Romane.
Astfel, potrivit unui comunicat remis de Politia Romana, in urma actiunilor desfasurate in perioada 21-27 mai pentru protejarea mediului de afaceri impotriva actelor ilegale ce afecteaza relatiile concurentiale si mecanismele economiei de piata, politistii specializati in investigarea fraudelor din intreaga tara, sub coordonarea Directiei de Investigarea Fraudelor a Inspectoratului General al Politiei Romane, au constatat 194 de infractiuni.

Dintre acestea, 37 au fost infractiuni de evaziune fiscala, 43 au fost inselaciuni in relatiile comerciale, fiind inregistrate si 50 de infractiuni de fals in inscrisuri, 10 la Legea Contabilitatii, opt infractiuni de abuz in serviciu, patru fapte de contrabanda, patru infractiuni la Legea Cecului si 12 fapte de coruptie, scrie NewsIn.

Prin savarsirea acestor infractiuni, comise de 154 persoane, dintre care 11 au fost retinute sau chiar arestate, s-a creat un prejudiciu statului de 37.754.180 de lei si 11.417.765 de euro, spun politistii. De asemenea, 19 persoane sunt cercetate in 14 dosare complexe, faptele comise avand urmari deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numarului mare de persoane implicate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri