Fondul de investitii spaniol GED, care controleaza pe plan local firme ca Happy Tour, Fonomat sau Infopress, inaugureaza in sistem de franciza prima clinica de infrumusetare Cellulem Block din Romania.
„Prin franciza Master Cellulem Block, aducem pe piata romaneasca o oportunitate de afaceri solida - cu o investitie minima de 20.000 de euro, un potential investitor ar putea recupera suma initiala intr-un interval de un an, pana la un an si jumatate. Oferta pentru franciza este flexibila si usor de structurat in trei module diferite: CB Fotodepilare, CB Celulita, CB Premium”, a declarat intr-un comunicat de presa Robert Luke (foto), managing director in cadrul GED.

Acesta a adaugat ca modelul de afaceri, originar din Spania, este flexibil si ca in functie de dimensiunea clinicii investitia poate varia intre 20.000 si 70.000 de euro. "Principalul obiectiv al GED este extinderea retelei de franciza pe intreg teritoriul Romaniei pana la sfarsitul anului 2011", au precizat oficialii fondului de investitii.

Infiintata in 1993 in Malaga, Cellulem Block este in prezent un reper clar in domeniul francizarii din sectorul sanatatii si infrumusetarii din Spania, cu peste 180 de centre in Spania, Portugalia, Italia, Franta, Maroc, Andora si acum in Romania.

GED este o companie europeana de private equity care activeaza in sud-estul Europei si Peninsula Iberica pe segmentele de „small buyout” si “growth capital”. Grupul administreaza un volum total de fonduri de aproximativ 350 milioane de euro prin intermediul catorva vehicule.

GED este una dintre cele mai importante companii de administrare a fondurilor private de investitii din Europa de Sud-Est de la infiintarea sa in anul 1996. In prezent, administreaza fondul privat de investitii GED Eastern Fund II.

Primul fond GED din regiune a inregistrat rezultate satisfacatoare, multiplicand investitiile cu un factor de 2,5 si atingand o rata bruta a rentabilitatii interne de 25% in dolari americani. Cel de-al doilea fond al sau din regiune, GED Eastern Fund II, cu resurse in valoare de 150 milioane de euro, a investit in opt companii: Rosegur, RED Projects, Fonomat, Fama, Happy Tour, Diamedix, Total Euro Business si Infopress.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
La 56 de ani, un contabil pariaza pe un centru de frumusete