Grupul farmaceutic A&D Pharma, liderul pietei locale de retail si distributie, va distribui un dividend de 0,039 de euro pe o actiune.
Bancile creditoare ale grupului, impreuna cu BRD Groupe Societe Generale, in calitate de agent, au aprobat distributia si plata dividendelor pentru suma totala de 7,5 milioane de euro, echivalentul a 0,039 de euro pentru o actiune, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

Grupul a semnat in august 2009 un acord pentru contractarea unui credit de 100 de milioane de euro cu un consortiu de cinci banci finantatoare. Acordul a intrat va expira in 2012. Cele cinci banci finantatoare care au acordat imprumutul din august, fiecare cu o participare de cate 20 de milioane de euro, sunt Banca Comerciala Romana, BRD – Groupe Societe Generale, Citibank Europe, RBS Bank Romania si Unicredit Bank Austria.

Imprumutul inlocuia linia de credit de 100 de milioane de euro acordata anterior de 11 banci, in cadrul careia Citibank Londra a detinut calitatea de agent.

La sfarsitul anului 2009, grupul farmaceutic a inregistrat o crestere anuala de 3% a vanzarilor in euro, pana la 514,3 milioane de euro si o crestere a profitului operational cu 166%, pana la 35,1 milioane de euro, comparativ cu 2008.

Anul trecut, piata farma romaneasca a raportat o scadere cu 1,5% in euro, pana la 1,92 miliarde de euro, potrivit companiei de cercetari de piata Cegedim.

Fondata in 1994, compania detine Mediplus, liderul in distributia farma, dar si Sensiblu, cea mai extinsa retea de farmacii la nivel national. Recent, grupul a intrat si pe piata serviciilor medicale private, cu clinicile Anima.

Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 501,5 milioane de euro si o rata de crestere anuala compusa de 39% intre 2003 si 2008. Actiunile A&D Pharma se tranzactioneaza sub forma de Certificate Globale de Depozit (GDR-uri) la Bursa de la Londra incepand cu octombrie 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri