In aceeasi perioada, profitul Fan Courier s-a diminuat cu 3% in comparatie cu perioada similara a lui 2009. “Clientii au inceput sa plateasca mai greu, mult mai greu decat pana acum. O alta problema cu care ne confruntam este insolventa clientilor si procedurile greoaie de recuperare a debitelor de la acestia”, au declarat, pentru Wall-Street, reprezentantii Fan Courier.

Fan Courier estimeaza pentru anul 2010 o cifra de afaceri de circa 184 milioane lei (circa 44 milioane euro), in crestere cu 10% fata de anul 2009, pe fondul investitiilor angajate anul trecut, a consolidarii numarului de clienti, a extinderii portofoliului de servicii si prin imbunatatirea facilitatilor oferite.

Fan Courier este compania lider de piata in domeniul serviciilor de curierat, infiintata in 1998, cu capital 100% romanesc. Cei trei actionari sunt Felix Patrascanu si fratii Adrian si Neculai Mihai.

Compania are 14.000 de clienti dintre care 90% reprezinta persoane juridice.

Citeste si:

Curierul expediaza cu propria flota de 1.500 masini (sistem “door to door”) plicuri si colete in tara, asigurand in acelasi timp si servicii de curierat international prin parteneriate.

In prezent, cele mai mari companii de curierat prezente pe piata locala sunt Fan Courier, TNT Romania, DHL - care a preluat si firma locala Cargus si DPD (Pegasus).