George Copos, proprietarul Ana Holding, care detine o avere evaluata anul trecut la peste 200 de milioane, este sigur ca initiativa “bogatilor” Americii ar putea fi un exemplu si pentru cei cu conturi grase din Romania.
Teoretic doar, pentru ca “din pacate, oamenii de afaceri autohtoni au o valoare a asset-urilor (activelor – n. red.) aproape egala cu cea a creditelor la banci”.

In plus, problema nu este doar aceea a lichiditatilor, ci si una a traditiei acumularii de bogatie din generatie in generatie. “Cand vom avea si noi o economie de piata asa de veche precum a Americii, atunci am putea vorbi despre astfel de donatii si in Romania”, este de parere Copos.

Omul de afaceri declara ca pana acum a donat 40 de milioane de dolari echipei de fotbal Rapid si ca in continuare familia Copos se va ocupa de acte de caritate.

In privinta impozitarii marilor averi, Copos si-a reiterat pozitia favorabila unei astfel de masuri care ar putea duce la investitii mai mari in infrastructura.

Vezi aici ce raspunsuri au dat: Ioan Niculae (InterAgro), Ioan Micula (European Drinks), Nelu Iordache (BlueAir), Ionut Negoita (Rin Group), Ilie Vonica (Polisano), Camelia Sucu (ClassLiving), George Becali, Marius Ghenea (FiT Distribution), Gica Popescu, Vasile Armenean (Betty Ice) si Ilie Nastase.

Sursa foto: www.copos.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri