Compania Albalact detinea pana acum 93,6% din capitalul social al societatii Raraul.

Raraul este specializata in domeniul productiei de branzeturi, precum si in productia de lapte praf, unt si produse proaspete tip smantana, iaurt si lapte pentru consum, sub brandul omonim Raraul.

In 2008, Albalact a cumparat pachetul majoritar de actiuni al societatii Rarau, intrand astfel pe segmentul branzeturilor. Un an mai tarziu, Albalact si-a majorat detinerea in cadrul capitalului social al Raraul pana la 93,6%, a investit in liniile de fabricatie si a demarat productia de branzeturi sub brand-ul omonim Raraul.

Anul acesta, Albalact a lansat pe piata lactatele Raraul. Compania a decis si intrarea cu brandul Raraul intr-o noua categorie de lactate – laptele UHT.

Citeste si:

Albalact Alba Iulia a raportat pentru primul semestru al anului o crestere de 7,57%, pana la 125 mil. lei, in timp ce profitul operational s-a majorat cu 2,56% fata de aceeasi perioada din 2009.

Pe de alta parte, profitul net a fost afectat de cresterea semnificativa a cursului euro in luna iunie, care a determinat o majorare de peste 120% a cheltuielilor financiare. In primul semestru, profitul net a scazut cu 13,96%, la 2,41 mil. lei, fata de 2,81 mil. lei in perioada similara a anului trecut.

Compania Albalact - Alba Iulia este unul dintre primii patru producatori de lapte si produse lactate din Romania. Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania Albalact are peste 500 de angajati si peste 6.000 de actionari si este listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti. Albalact produce peste 60 de sortimente de lactate sub marcile Fulga, Zuzu, De Albalact si Raraul.