Ministrul a inspectat, sambata, noul pod din Frasin, unde lucrarile au inceput in 2008 si au fost finalizate recent, fara a fi facuta insa receptia lucrarii. Podul face parte dintr-un proiect de modernizare a DN 17 Suceava - Cluj-Napoca, inceput in anul 2000, cand Traian Basescu era ministru al Transporturilor. Ulterior, lucrarile, care sunt inca nefinalizate pe anumite tronsoane, au primit finantare in perioada in care Boagiu era ministru al Transporturilor.

Anca Boagiu a spus ca a lasat acest drum la finantare in anul 2000 si constata acum cu surprindere ca nici dupa zece ani nu este gata, ea subliniind ca se va interesa de ce pentru acest proiect a fost nevoie de atat de mult timp.

Ea a afirmat ca este totusi o victorie faptul ca exista o legatura intre vestul si estul tarii si spera ca in luna decembrie intreaga lucrare sa fie finalizata, aratand ca acest drum este important deoarece face accesul direct spre obiectivele turistice din judetul Suceava.

Totodata, ministrul Transporturilor a mai spus ca in urma discutiilor cu presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, va prelua o sugestie a acestuia privind realizarea unor parteneriate ale ministerelor cu consiliile judetene si cele locale pentru implicarea autoritatilor locale in proiecte de infrastructura.

Citeste si:

"O dezvoltare coerenta se poate face cu o suprapunere a proiectelor locale cu cele nationale", a afirmat Boagiu.

Totodata, ea a aratat ca este nevoie de pregatirea de proiecte pentru finantare cu fonduri europene, aratand ca atunci cand a preluat ministerul rata de absorbtie era de 1,7%, iar proiectele erau in sertare si erau doar "fluturate".
Boagiu a spus ca le reproseaza tuturor ministrilor Transporturilor lipsa de preocupare pentru astfel de proiecte.

"Important este sa ai proiecte pe masa, sa fii blindat cu proiecte pentru ca CE le finanteaza", a adaugat ministrul Transporturilor.