“Timpul m-a invatat ca cel mai periculos lucru pe care il poti face atunci cand activezi in industria petroliera este sa prezici pretul petrolului.
Nimeni nu stie cum va evolua pretul. Cert este ca cererea pentru petrol va continua sa ramana ridicata, cel putin pentru 20-30 de ani, indiferent daca barilul va fi 60 de dolari, 140 sau 80 de dolari. Datorita acestei cereri, cred ca pretul va ramane suficient de ridicat, adica peste 50 de dolari/baril”, spune Glick.

El a mentionat ca energiile alternative, desi reprezinta o solutie care trebuie luata foarte in serios in industria energetica, au un ritm mult mai lent de dezvoltare si, prin urmare, petrolul si carbunele raman resursele energetice cele mai importante.

Fabrica pe care o vor construi americanii in Romania va fi localizata pe un teren de 33 de hectare din cadrul parcului industrial Ploiesti West Park, pe care se estimeaza ca Lufkin a platit circa sapte milioane de euro, chiar daca suma tranzactiei nu a fost facuta publica.

Parcul industrial in care se desfasoara investitia Lufkin este dezvoltat de Petrica Usurelu si de grupul belgian Alinso.