Consiliul Concurentei (CC) a finalizat investigatia referitoare o posibila incalcare a regulilor de concurenta nationale si comunitare de catre Posta Romana, dar nu a fost luata inca o decizie privind sanctionarea acesteia, cu pana la 10% din cifra de afaceri, a anuntat autoritatea de reglementare.

"Investigatia a fost finalizata, au avut loc audierile partilor implicate si urmeaza ca plenul/conducerea CC sa finalizeze deliberarea, adica sa decida daca societatea va fi sanctionata sau nu. In situatia in care se decide aplicarea unei amenzi, aceasta poate ajunge pana la maxim 10% din cifra de afaceri", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

In 2009, Posta Romana a consemnat o cifra de afaceri de 1,44 miliarde de lei. O posibila amenda maxima ar avea o valoare de 144 milioane lei.

Investigatia CC a urmarit doua posibile incalcari ale legii privind abuzul de pozitie dominanta al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), prin politica de acordare a reducerilor tarifare pentru furnizarea unor servicii postale.

"Este vorba de acordarea unui tratament preferential companiei Infopress Group si aplicarea unor reduceri tarifare intr-un mod discriminatoriu anumitor beneficiari pentru prestarea de servicii postale standard de corespondenta comerciala si Infadres", se spune in comunicat.

Intermediari sunt companiile care desfasoara activitati de producere a trimiterilor postale (pliante etc), precum si de preluare si sortare a corespondentei.

Serviciul postal "Infadres" se refera la expedierea de publicitate prin posta adresata pe piata interna.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Licitatiile trucate si piata energiei, sub lupa Consiliului Concurente