CE Craiova si Rovinari cer finantare UE de 377 mil. lei pentru 4 proiecte

Complexul Energetic Craiova si Complexul Energetic Rovinari solicita fonduri nerambursabile de la UE in valoare totala de 377,2 milioane lei (88,1 milioane euro) pentru patru proiecte in valoare cumulata de circa 1,1 miliarde lei (256,8 milioane euro), scrie Mediafax.

"Complexul Energetic Craiova a transmis deja Comisiei Europene proiectele spre aprobare, in timp ce Complexul Energetic Rovinari urmeaza sa le trimita", a declarat intr-o conferinta de presa, Cristian Georgescu, director in Ministerul Economiei.

Cele doua proiecte ale CEN Craiova, care vizeaza lucrari de desulfurare la blocurile energetice, se ridica la 543 milioane lei, pentru care producatorul de energie solicita granturi de 193,5 milioane lei.

Proiectele CEN Rovinari, tot de desulfurare, au o valoare totala de 556,4 milioane lei, iar valoarea granturilor solicitate este de 183,7 milioane lei.

Autoritatile publice si companiile din Romania pot accesa, in perioada 2007-2013, fonduri nerambursabile in valoare totala de 725 milioane euro pentru investitii. Din acest buget, 638 milioane euro reprezinta fonduri UE, iar diferenta de 87 milioane euro este contributia bugetului de stat.

Platile efectuate pentru proiectele de energie cofinantate din fonduri europene nerambursabile totalizeaza doar 19 milioane lei (4,4 milioane euro).

Complexul Energetic Craiova si Complexul Energetic Rovinari sunt detinute de stat, prin intermediul Ministerului Economiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri