Compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), care dezvolta proiectul minier de la Rosia Montana, a bugetat in acest an cheltuieli de 101 milioane dolari canadieni (330 milioane lei), de 2,4 ori mai mari decat nivelul previzionat pentru anul trecut, de 40,9 miloane dolari canadieni, informeaza Mediafax.
Bugetul a fost aprobat de actionari la jumatatea lunii decembrie si prezinta defalcat structura cheltuielilor.

"O prioritate sunt investitiile in patrimoniul de la Rosia Montana - lucrari de conservare si restaurare a galeriilor romane, de restaurare si punere in valoare a cladirilor istorice si a altor obiective de patrimoniu", a declarat Dragos Tanase, directorul general al RMGC.

Compania se afla in etapa de autorizare/dezvoltare a proiectului minier propus la Rosia Montana, urmand sa obtina venituri doar in etapa de exploatare. Exploatarea va incepe dupa obtinerea tuturor autorizatiilor necesare si dupa etapa de constructie a minei, estimata sa dureze aproximativ doi ani.

Din totalul cheltuielilor previzionate in 2011, suma de 55,5 milioane dolari canadieni este alocata pentru operatiuni, 10 milioane dolari canadieni pentru cladiri si terenuri iar diferenta de 35,5 milioane dolari canadieni reprezinta cheltuieli de capital.

Suma de 40,9 milioane dolari canadieni reprezinta cheltuielile efective din primele opt luni si previziunile pentru ultimul trimestru din 2010.

RMGC dezvolta proiectul minier de la Rosia Montana, din Muntii Apuseni, cu costuri proiectate de un miliard de dolari. Compania este controlata de firma canadiana Gabriel Resources, care detine 80,4% din capitalul social, in timp ce statul roman detine 19,3% din actiuni, prin firma Minvest Deva.

Proiectul minier de la Rosia Montana, despre care se vorbeste inca din anii '90, a generat numeroase controverse in Romania, cele mai multe legate de impactul exploatarii asupra mediului si de conservarea siturilor arheologice din Muntii Apuseni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri