Premium Aerotec, o divizie a gigantului EADS, a inceput productia la fabrica de piese pentru avioane de la Ghimbav, judetul Brasov.
Constructia noii fabrici a inceput in mai 2010 si a durat 8 luni. Unitatea are 60.000 metri patrati.

"Aceasta prima etapa de constructie va crea aproximativ 300 de locuri noi de munca pentru personal calificat", a declarat Jochen von Wurmb, directorul executiv al fabricii.

In noua locatie vor fi fabricate si montate piese metalice pentru toate programele Airbus (familia A320, A330/A340, A380).

Noua unitate de productie va fi complet integrata in lantul de productie al fabricilor germane ale Premium Aerotec, situate in Augsburg, Bremen, Nordenham si Varel.

„Alegerea unei locatii noi este intotdeauna o decizie strategica si pe termen lung'', a spus Dieter Meiners, director de operatiuni al Premium Aerotec si administrator al filialei Premium Aerotec.

Premium Aerotec este detinuta 100% de Grupul EADS NV.

Valoarea totala a investitiei se ridica la 45 de milioane de euro. Premium Aerotec vizeaza extinderea productiei printr-o a doua etapa de constructie, planificata sa inceapa in 2011. La finalizarea ei, in halele moderne de productie vor lucra pentru liderul european din domeniul de aerostructuri aproximativ 500 de angajati.

Activitatea noii fabrici din Ghimbav se bazeaza in mare parte pe comenzi plasate pana recent unor subfurnizori din spatiul european.

Locatia Premium Aerotec se afla in imediata apropiere a fabricii romanesti, cu traditie in domeniul aeronautic, IAR Brasov, si a filialei Eurocopter din Romania.

Premium Aerotec GmbH are peste 6.000 de angajati si a inregistrat o cifra de afaceri de 1,1 miliarde euro in 2009.

Activitatea de baza o constituie dezvoltarea si productia de structuri compozite din metal si fibre de carbon pentru industria aerospatiala, precum si a dispozitivelor si sistemelor de fabricatie aferente.

Compania are unitati de productie in Augsburg, Bremen, Nordenham si Varel pe teritoriul Germaniei si in Ghimbav, judetul Brasov, in Romania.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri F