OMV Petrom scumpeste motorina

OMV Petrom (SNP) a scumpit vineri motorina cu sase bani pe litru, cel mai scump sortiment fiind comercializat pentru 5,38 lei.

Cele patru tipuri de motorina comercializate in statiile OMV Petrom au preturi cuprinse intre 4,78 si 5,38 lei pe litru, informeaza Mediafax.

Compania, detinuta de grupul austriac OMV, a mentinut preturile benzinelor, care costa intre 4,9 si 5,7 lei pe litru.

De asemenea, Rompetrol Downstream, dizivia de comercilizare a carburantilor din grupul Rompetrol, vinde carburanti cu preturi cuprinse intre 5,04 lei si 5,72 lei pe litru.

Lukoil, al treilea distribuitor de carburtanti important de pe piata romaneasca, practica preturi cuprinse intre 4,91 si 5,47 lei pe litru.

Majorarile repetate ale preturilor carburtantilor au determinat Guvernul sa solicite Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) sa deruleze inspectii fiscale la marile companii petroliere pentru a verifica daca aceste cresteri sunt justificate.

Un raport intocmit de ANAF releva ca pretul carburantilor la pompa a fost majorat nejustificat pe parcursul anului 2010, fara a fi determinat de evolutia cotatiilor de bursa la titei, cursul valutar si taxele percepute de stat, iar aproape toate companiile au raportat pierderi semnificative, castigurile nefiind reflectate corespunzator.

Principalele companii care distribuie carburanti in Romania sunt OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, MOL si OMV.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri