"In cadrul intalnirii s-a concluzionat ca tintele financiare pe primul trimestru al acestui an au fost atinse in cea mai mare parte de catre companiile monitorizate, existand premise ca rezultatele sa fie pozitive in continuare", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

In cadrul discutiilor a fost abordat stadiul reformelor economice demarate de Guvern si cel al programelor de restructurare din companiile monitorizate aflate in subordinea MECMA.

Totodata, au fost purtate discutii despre situatia infiintarii celor doua companii energetice nationale.

In urma negocierilor cu FMI pentru incheierea unui nou acord, lista companiilor monitorizate a fost extinsa prin includerea altor noua societati, respectiv Posta Romana, Tarom, Complexul Energetic Turceni, Filiala de Intretinere si Servicii Energetice "Electrica Serv", Electrica Furnizare Transilvania Nord, Oltchim, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, precum si societatile Interventii Feroviare si Telecomunicatii CFR.

Citeste si:

Pe lista au fost mentinute Compania Nationala de Cai Ferate CFR, CFR Calatori, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, Compania Nationala a Huilei, Termoelectrica, Metrorex, CFR Marfa, Electrocentrale Bucuresti si Societatea Comerciala Electrificare CFR, fiind insa scoasa Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare (ANIF).

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat la finele lunii martie ca arieratele statului la nivel central au fost aproape eliminate, iar la nivel local legislatia permite un control mai bun, astfel ca in viitorul acord atentia va fi orientata spre datoriile companiilor de stat, care sunt o problema serioasa.

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se afla la Bucuresti, in perioada 27 aprilie-9 mai, pentru prima evaluare a noului acord.