El a spus ca de cate ori s-a discutat subiectul reducerii CAS in coalitie s-a convenit ca acest lucru se poate face, dar ca discutiile nu au fost finalizate, ramanand de stabilit, printre altele, si data de la care sa fie aplicata o astfel de masura, informeaza Mediafax.

Laszlo Borbely a subliniat ca exista un grup de lucru pentru domeniul economic la nivelul coalitiei, care va veni si cu alte propuneri, alaturi de reducerea CAS.

Vicepresedintele politic al UDMR a spus ca luna iunie este cruciala din punct de vedere al coalitiei pentru ca exista un protocol incheiat in luna februarie, are prevede unele termene limita pentru adoptarea unor legi, printre care o serie de legi economice.

El a dat ca exemplu doua initiative ale Uniunii, una privind cadrul pentru IMM-uri, care este discutata de 8 luni si care ar trebui adoptata pana la sfarsitul lunii iunii,si un proiect pentru reducerea CAS. "Acest lucru l-am discutat de mai multe ori. Trebuie sa fixam numai data de la care vom reduce CAS", a afirmat deputatul.

"Aici, coalitia va putea sa isi demonstreze viabilitatea, prezenta la lucrarile Parlamentului, unde saptamani de-a randul nu am putut sa votam legi organice din cauza ca nu erau destui deputati prezenti, nemaivorbind de Senat unde exista o majoritate foarte subtire", a aratat Borbely.

Citeste si:

Guvernul lucreaza la masura reducerii CAS, care este prevazuta in acordul cu FMI, a declarat duminica, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, aratand ca probabil aceasta problema va fi discutata la proxima vizita a misiunii FMI in Romania.

Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat pe 9 mai ca FMI si Guvernul au convenit ca trebuie analizate mai multe date fiscale inainte de o decizie privind scaderea contributiilor sociale.

"Am agreat cu Guvernul ca este nevoie sa vedem mai multe date privind situatia fiscala, care sa demonstreze ca este loc pentru reduceri ale contributiilor sociale. Cheia este sa te asiguri ca ai suficienti bani atat pentru 2011, cat si pentru 2012, ca sa poti reduce contributiile sociale sau sa iei altfel de masuri", a spus Franks.

Ulterior, presedintele Traian Basescu a declarat la TVR ca nu va fi posibila scaderea CAS si ca i-a spus acest lucru premierului "de mai bine de o luna si jumatate", seful statului adaugand, in acest context, ca "Guvernul poate avea abordari politice".

Basescu a reafirmat recent, la o conferinta organizata de "Ziarul Financiar", ca nu pot fi reduse contributiile sociale in acest an intrucat bugetul de stat nu-si permite riscul unor accentuari de dezechilibre.