UPDMR, formațiunea politică ce era un partener de încredere până la guvernul anterior, unde a făcut parte din coaliția de guvernare, a luat decizia să nu voteze executivul care se formează acum, în frunte cu Marcel Ciolacu.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat încă de ieri că nu s-a ajuns la un consens în cadrul negocierilor cu PSD şi PNL în vederea formării viitorului guvern. Azi, politicianul a transmis că UDMR nu va vota guvernul aflat în frunte cu Marcel Ciolacu. „Nu vom vota, cum să votăm?”, a spus acesta după ce a fost întrebat dacă va vota noul executiv, potrivit Digi24.

"La votul de mâine de învestitură, UDMR nu va susţine acest guvern, ar fi şi foarte interesant să susţinem acest guvern după ce am fost daţi afară din coaliţie. Evident că pe parcursul activităţii parlamentare, toate lucrurile bune, profesionale şi pe care le considerăm importante şi eficiente pentru România şi pentru comunităţile locale vor fi susţinute de către UDMR", a afirmat Cseke Attila într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că la audierile candidaţilor de miniştri de miercuri, în anumite cazuri, UDMR a votat "pentru". "Şi vor vota colegii "pentru" acolo unde cunoaştem activitatea candidatului, în primul rând activitatea profesională", a precizat Cseke Attila.

În ceea ce priveşte secretarii de stat de la UDMR, aceştia vor pleca odată cu miniştrii Uniunii, a adăugat Cseke Attila.

Potrivit acestuia, rotativa ar fi trebuit făcută exact cum este în protocol, "iar în privinţa ministerelor deţinute de UDMR acest protocol era foarte clar, în sensul în care acestea nu fac parte din această rotativă".

"Înţelegem necesitatea de compromis, înţelegem necesitatea de flexibilitate, dar nici nu putem să stăm cu capul aplecat complet şi să se ia totul din ceva din care, conform protocolului, nu trebuia luat absolut nimic", a transmis ministrul Dezvoltării.

Ciucă spune că a rămas în dialog cu UDMR pentru că vrea susținere la parlamentare

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că a rămas în dialog cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, în scopul asigurării susţinerii parlamentare pentru obiectivele coaliţiei de guvernare, adăugând că nu a avut niciodată o abordare conflictuală, iar în politică trebuie să existe un dialog permanent.

"Nu am avut niciodată o abordare conflictuală. În politică trebuie să existe permanent dialog. Nu cred că a fost o încetare a participării UDMR la guvernare pe o situaţie conflictuală. Ca atare, relaţiile şi modul de agreare a obiectivelor politice nu trebuie să fie afectate de acest lucru. Am rămas în dialog cu domnul Kelemen Hunor, să avem susţinere parlamentară pentru obiectivele coaliţiei de guvernare", a precizat Ciucă, potrivit Agerpres.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri