Preturile productiei industriale au crescut usor in iulie

Preturile productiei industriale, pe total piata interna si externa, au crescut in iulie cu 1% fata de iunie si cu 9,3% fata de luna corespunzatoare a anului trecut, cele mai mari scumpiri fiind raportate in industria energetica, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Comparativ cu iunie, preturile au urcat cu 1,9% in industria energetica, cu 1% in industria bunurilor de folosinta indelungata, cu 0,8% in industria bunurilor de uz curent, cu 0,6% in industria bunurilor intermediare si cu 0,4% in industria bunurilor de capital, potrivit Mediafax.

Pe sectoare de activitate, s-au inregistrat scumpiri la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+4,0%), in industria prelucratoare (+1,2%) si industria extractiva (+1,0%).
Scaderi de pret au fost raportate la la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-0,2%).

Fata de iulie anul trecut, cresteri semnificative de preturi au fost la produsele din industria energetica (+13,2%) si industria bunurilor intermediare (+10,5%). Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (+7,9%).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri