O misiune comuna a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se va afla la Bucuresti in perioada 25 octombrie - 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului de tip preventiv, a anuntat FMI, scrie Mediafax.

"Misiunea se va intalni cu autoritatile, dar si cu reprezentantii partidelor politice, sindicate, patronate, banci si reprezentanti ai societatii civile. Concluziile vizitei vor fi prezentate la finalul misiunii", a declarat intr-un comunicat Tonny Lybek, reprezentantul regional al FMI pentru Romania si Bulgaria.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks a declarat ca in timpul vizitei vor discuta cu autoritatile si motivele pentru care au fost incetinite anumite reforme in ultimele trei luni, in principal in domeniul privatizarii si restructurarii companiilor de stat.

Consiliul Director al FMI a aprobat joi a doua evaluare a acordului de tip preventiv si a pus la dispozitia Romaniei inca o transa, a treia, in valoare de 480 de milioane de euro.

Autoritatile de la Bucuresti au decis in luna martie sa prelungeasca intelegerea existenta cu FMI, printr-un acord de tip preventiv in valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro).

Acordul cu FMI este insotit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Setari Cookie-uri