Agricultura trebuie sprijinita de stat si in urmatorii ani pentru ca poate atenua orice fel de criza care ar aparea la nivel national si international, a declarat duminica intr-o conferinta ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.
"Pe agricultura ar trebui sa facem front comun, indiferent de culoarea politica. Agricultura nu primeste multi bani. Abia in ultimii ani am reusit sa ne asezam pe o finantare corecta a sistemului agricol. Cel putin 2-3 ani va trebui sa se mai duca bani spre agricultura din bugetul national", a spus Tabara, potrivit Mediafax.

Romania a obtinut in acest an productii forte bune la grau, porumb, floarea-soarelui si rapita.

Tabara s-a declarat multumit de nivelul de absorbtie a fondurilor europene in agricultura si a afirmat ca daca toate celalalte sectoare ar avea o absorbtie similara, Romania nu ar avea probleme.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat ca in perioada 2007-2011 a platit catre agricultori, din fonduri europene, aproximativ 3,7 miliarde de euro.

Ministrul a mai spus ca Romania va primit in perioada 2014-2020, din fonduri europene, circa 3 miliarde de euro in plus fata de suma alocata pentru 2007-2013.

Agricultura are o pondere in PIB de 6-7%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri